Thursday, October 1, 2015

Αποσύρεται ο Αλγκερσουάρι !!!

 Τίτλους τέλους στην καριέρα του ως οδηγού αγώνων έβαλε ο Χάιμε Αλγκερσουάρι σε ηλικία μόλις 25 ετών! Ο Ισπανός οδηγός ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Red Bull, όμως αρκετά γρήγορα το ταλέντο του εκτιμήθηκε και κέρδισε μία θέση στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στα μέσα της σεζόν του 2009 και συγκεκριμένα πιο στο grand-prix Ουγγαρίας, ο Αλγκερσουάρι σε ηλικία μόλις 19 ετών και 125 ημερών, έγινε ο νεότερος οδηγός,ως οδηγός της Toro Rosso, στην ιστορία της F1 που λαμβάνει μέρος στο grid, με το ρεκόρ του να κρατάει μέχρι και πριν από λίγους μήνες όπου το κατέρριψε ο νυν οδηγός της Toro Rosso, Μαξ Φερστάπεν ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών και 166 ημερών! Αδιαμφισβήτητα κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Ισπανού ,ως οδηγού, ήταν η θητεία του στην Toro Rosso που διήρκεσε 2,5 χρόνια (2009-2011), με τον Αλγκερσουάρι να ξεκινάει σε 46 grand-prix και έχει ως καλύτερο τερματισμό την 7η θέση σε Ιταλία και Νότιο Κορέα το 2011. Ο Ισπανός οδηγός με καταλανικές ρίζες (όντας γεννημένος στην Βαρκελώνη) την περσινή περίοδο αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Formula E με τα χρώματα της Virgin Racing, τερματίζοντας στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 Ο Χάιμε Αλγκερσουάρι δήλωσε για την απόφασή του να εγκαταλείψει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό: " Χρειάζομαι μία αλλαγή. Έχω χάσει την αγάπη μου για την κοπέλα μου (εννοώντας την επαγγελματική ενασχόληση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό). Είμαι 25 ετών και αποφάσισα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο. Από ατήν τη στιγμή δεν ανήκω στον χώρο των αγώνων, όμως δεν μπορώ να πω πως αυτό είναι τελείως οριστικό."

 Ο Αλγκερσουάρι κατά πάσα πιθανότητα θα ασχοληθεί με την μουσική δουλεύοντας ως dj που είναι και η μεγάλη του αγάπη όπως εκμυστηρεύτηκε δημόσια το 2014. 

No comments:

Post a Comment